Παραδοσιακοί Χοροί


 

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος. Έτσι μπορούν να εκφραστούν διάφορα συναισθήματα. Οι ουσιαστικοί δεσμοί ανάμεσα στο τραγούδι και το χορό είναι ο ρυθμός και η κίνηση.

 

Εξετάζοντας το χορό από την αθλητική σκοπιά, πρόκειται για μία ήπια έως και έντονη μορφή αερόβιας άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα και παράλληλα διασκεδάζει τον αθλούμενο, καθώς ενεργοποιεί και εκπαιδεύει το μυαλό του.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο παραδοσιακός χορός ενισχύει τη μνήμη, επιβραδύνει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών και βελτιώνει την ψυχική υγεία.

 

Δάσκαλοι


Γιώργος Λυκεσάς

Δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών

 

Διδάσκει στα τμήματα ενηλίκων και παραστάσεων

Χρήστος Λυκεσάς

Δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών

 

Διδάσκει στα παιδικά τμήματα 

Χρήστος Κατσαφυλούδης

Δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών


Διδάσκει στα τμήματα ενηλίκων

Παιδικά Τμήματα


Ο Ελληνικός παραδοσιακός χορός στην σχολική εκπαιδευτική διαδικασία

 

Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι μόνο φορέας γνωστικών  και πολιτισμικών στοιχείων, αλλά να διαμορφώνει άτομα  ευαίσθητα και δημιουργικά στην κοινωνία, τα οποία ταυτόχρονα μαθαίνουν να σέβονται την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου τους. Επίσης να οργανώνει,  να πληροφορεί και να διασώζει ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικοποίησης και μύησης στις αξίες και συμπεριφορές της κοινωνίας